Криворізька загальньоосвітня школа І-ІІІ ст. № 8

запам'ятати

Вступ до школи

ПОРАДИ БАТЬКАМ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ

• НЕ ЗАЛЯКУЙТЕ ДІТЕЙ ШКОЛОЮ, ЦЕ ПРИЗВЕДЕ ДО НЕБАЖАННЯ ДИТИНИ ЙТИ ТУДИ. ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНО ЦЕ СТОСОВНО БОЯЗКИХ, НЕВПЕВНЕНИХ У СОБІ ДІТЕЙ.
  • ВИЯВЛЯЙТЕ ЦІКАВІСТЬ ДО ІНДИВІДУАЛЬНОСТІ ДИТИНИ, ЇЇ ВНУТРІШНЬОГО СВІТУ.
  • СУВОРІСТЬ І ДОБРОЗИЧЛИВІСТЬ У ВИХОВАННІ ДІТЕЙ ПОВИННІ БУТИ ПОМІРНИМИ.
  • СПРИЯЙТЕ ДОБРИМ ВЗАЄМОСТОСУНКАМ ВАШОЇ ДИТИНИ З ОДНОЛІТКАМИ, БО ЯКЩО ЇХ НЕМА, ВИНИКАЄ ВІДЧУТТЯ НАПРУГИ І ХВИЛЮВАННЯ, ЩО ПРИЗВОДИТЬ ДО ПОЯВИ ВІДЧУТТЯ НЕПОВНОЦІННОСТІ, АГРЕСИВНОСТІ. У ДИТИНИ МОЖЕ СФОРМУВАТИСЯ НЕГАТИВНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ДІТЕЙ, ДО ШКОЛИ.
  • ГОЛОВНУ УВАГУ ПРИ ФОРМУВАННІ НЕВИМУШЕННОСТІ В СПІЛКУВАННІ З ДОРОСЛИМИ ПРИДІЛЯЙТЕ СЮЖЕТНО-РОЛЬОВІЙ ГРІ (ГРА В ШКОЛУ, ПРОГРАВАЙТЕ РОЛЬ УЧИТЕЛЯ).
  • ДЛЯ ФОРМУВАННЯ АДЕКВАТНОГО РІВНЯ СПІЛКУВАННЯ І ВЗАЄМОДІЇ ДИТИНИ З ОДНОЛІТКАМИ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ІГРИ, ЗА ПРАВИЛАМИ ЯКИХ ДІТИ ЗМУШЕНІ УЗГОДЖУВАТИ СВОЇ ДІЇ ДЛЯ ВИКОНАННЯ СПІЛЬНОГО ЗАВДАННЯ.
  • ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ВНУТРІШНЬОЇ ПОЗИЦІЇ ДИТИНИ, РОЗВИТКУ ЇЇ АДЕКВАТНОЇ ОЦІНКИ ТА САМООЦІНКИ, ВИКОРИСТОВУЙТЕ РЕЖИСЕРСЬКІ ІГРИ, В ЯКИХ НОСІЯМИ РОЛЕЙ ВИСТУПАЮТЬ ІГРАШКИ (ЛЯЛЬКИ, ТВАРИНИ), ДИТИНА САМА СТВОРЮЄ І РЕАЛІЗУЄ СЮЖЕТ ГРИ, ОДНОЧАСНО ВИКОНУЮЧИ РІЗНІ РОЛІ.
  • ДЛЯ ФОРМУВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАСТОСОВУЙТЕ ДИТЯЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТУВАННЯ, У ПРОЦЕСІ ЯКОГО ДІТИ "ВІДКРИВАЮТЬ" НОВІ СТОРОНИ І ЯКОСТІ ОБ'ЄКТІВ, НОВІ ЗНАННЯ НАРОДЖУЮТЬ НОВІ ПИТАННЯ.